Berichten

Heini kreeg Zeelandmarathon klein

Zaterdag 04 oktober, werd in Burgh de Zeeland Kustmarathon gelopen. We lezen op de website (www.marathonzeeland.nl): “De weersomstandigheden voor de lopers waren extreem te noemen, een sterke wind, vaak recht op de kop, teisterde de lopers gedurende het parkoers.”

Eén van die lopers was Heini Van Raemdonck. We vernamen van Heini dat de website geen letter loog. Het was hels en vooral het stuk over het strand, waar de wind snelheden tussen 6 tot 7 Bft haalde, werden de atleten letterlijk ‘gezandstraald’. Bijna onmenselijke omstandigheden, waar velen zouden voor passen. Velen staakten de strijd, maar Heini hield vol. Tegen beter weten in bleef Heini de elementen bekampen en finishte in 4u 31′. Hij nam hiermee beslag op de 393e plaats (1200 deelnemers).

Geef een reactie