Berichten

4e editie kermisloop oversteeg alle verwachtingen

De 4e editie van de Putse Kermisloop was ook dit jaar weer een schot in de roos. Ondanks dreigende wolken bleef het grotendeels droog en werd de Kermisloop een heus loopfeest.

Het grote aantal voorinschrijvingen deed het al vermoeden, maar de stormloop op de daginschrijvingen overstegen alle verwachtingen. Samen met de jeugdlopers telden we bijna 1500 deelnemers die de Putse straten kleurden ‘Dooie Maandag’, de dag tussen de grensoverschrijdende braderij (Zondag) en de Nationale Sluitingsprijs (Dinsdag).

De rij atleten die nog wensten in te schrijven was zo groot dat de start van de 5km zelfs diende uitgesteld te worden. De eigenlijke wedstrijden werden voorafgegaan door een kidsrun. 250 Kinderen (van 3 tot 12) liepen hier de ziel uit hun lijf voor de gegeerde medailles en de verrassingtasjes die geschonken werden door de talrijke sponsors. Voor de 5 en de 10km, voor de eerste keer in twee aparte reeksen gelopen, verschenen telkens een 620-tal deelnemers aan de start.

Winnaar van de 5km werd Xander Denijs in 16’29” (Kirsten Nuyens 1e dame in 21’17”). De 10km wedstrijd werd gekleurd door Bouchiki Soufiane die met zijn tijd (29’45”) een nieuw parcoursrecord liet optekenen. Lambrechts werd eerste dame in 37’18”.

Onze eigen atleten deden het ook niet slecht. In de resultaten per leeftijdscategorie vinden we in de top-10 verschillende LGP-ers terug. In de 10km vinden we Leo De Brouwer (HV 2e), Louise Renema (DS 5e), Ann Van Loock (DV 8e) en Lisette Sebrechts (DV 10e).
Bij de 5km noteren we knappe top-10 plaatsen voor Jana Berben (DS 7e), Nadine Tulfer (DV 2e en nieuw PR) en Els Steen (DV 10e). Alle resultaten zijn terug te vinden op de website van de kermisloop. De eerste foto’s genomen door leden van onze club vind je in het fotoalbum.

Geef een reactie