Berichten

Louise de allerbeste in Stabroek

In een zware wedstrijd heeft Louise zaterdag haar eerste overwinning ‘overall’ binnengehaald.

Aan het Pito werd er vandaag de 3de criteriumcross gelopen van de KAVVV. In helse omstandigheden, veel regen en harde wind, moesten de dames van start gaan in de drassige polderweiden.

De dames kregen bovendien een slingerend parcours van 1500 meter voorgeschoteld, dat twee maal moest gelopen worden.
In de 1ste ronde werd er zeer tactisch gelopen en werd er een ruime kopgroep gevormd. Bij doorkomst na de eerste ronde kregen de dames terug de wind in de rug. Hier zag Louise haar kans een versnelling te plaatsen en zo de kopgroep volledig uit elkaar te trekken. Ze nam een voorsprong van 25 meter en verschalkte zo Evelien Brosens, haar rechtstreekse concurrente voor het criteriumklassement. Evelien snoepte haar Hoboken nog de overwinning af in een beklijvende spurt. Het werd letterlijk vrouw tegen vrouw. Met onvoorspelbare wind was het vooral uitkijken of Louise haar lange spurt van 1500meter kon volhouden. Met de nodige supporters langs de kant wist ze iedereen af te houden, ook al kwam Brosens nog fel opzetten in de laatste rechte lijn waar de wind vol tegen stond.

Moe, maar bijzonder zeer tevreden finishte Louise als 1ste over de aankomst, meteen haar eerste overwinning bij KAVVV.
En zo verstevigd ze ook haar klassement in de criteriums. Volgende week wacht haar weer een zware taak in Burcht, langs de Schelde. Maar met deze overwinning heeft ze alvast een mooie voorsprong op haar concurrentes. Een beetje in de schaduw maar niet uit het oog, stellen kenners vast dat Ronny Paenen er ook terug zin in gekregen heeft. Ook hij trotseerde het barre weer om zijn conditiepeil te testen in de zware poldergrond. Bij het ter perse gaan waren nog geen tijden bekend, maar je kan ze in de loop van de komende week vast consulteren op de vernieuwde website van het KAVVV. Daarna volgen nog 2 criteriumcrossen. afsluitend, op 6 maart, in Zandhoven. Supporters op post!

Verslag: Gert Beyers
Foto’s: Nadine Tulfer

Foto’s van onze atleten kan je bekijken in het fotoalbum.

Geef een reactie