Berichten

Pascal en Heini in de halve marathon van Cadzand (Nl)

De Halve Marathon van Cadzand (Open Zeeuws Kampioenschap) staat bekend voor zijn zwaar strandparcours en onvoorspelbare weersomstandigheden.

Dat het net deze omstandigheden zijn die onze diehards Pascal en Heini aantrekkelijk vinden, hoeft geen betoog en ook dit jaar stonden deze twee LGP-ers weer aan de start.

Voor het eerst sinds lang, was dit een bijna volledig windstille editie. Wel was het behoorlijk fris (2° C) en beperkte de mist de zichtbaarheid.

Pascal vat heel de wedstrijd als volgt samen: “Hetzelfde concept als de vorige edities, een snelle start op asfalt richting Zwin, omkeren en via de eerste heuveltjes terug naar Cadzand (5km). Hierna volgt een eerste trappenzone om dan op het strand verschillende kilometers af te werken. De kwaliteit van het zand was bijzonder goed en lag er vrij hard bij. Af en toe wat los zand, een paar keer jezelf tussen de golfbrekers doorwringen, om zo via alweer een losse strook zand en een steile trap om te keren bij het 12km-punt. Van hier af loopt alles over asfalt door de duinen. Hier volgen echt een paar snelle kilometers met lichte Oostelijk rugwind. Dit geeft je het gevoel dat je lekker tot aan de finish kan knallen, maar wie het parcours kent weet dat je toch moet temporiseren omdat er vanaf het 15 km-punt niet meer plat is en wordt het loodzwaar tot bijna aan de finish. Toch weer een mooie en een geslaagde 25ste editie. Vooral de mooie deelnameprijzen, de leuke sfeer en de perfecte organisatie doen al uitkijken naar de volgende editie.”

De uitslagen van onze atleten: 47 Bodson Pascal 1:25:53 (19e Htr) 226 Van Raemdonck Heini 1:41:57 25e H45 (Totaal 410 deelnemers)

Geef een reactie