Berichten

Lopen bij mooi weer. Opgepast voor teken, laat je niet beetnemen!

TekenKriebelt het bij jou ook? Je ziet de zon en krijgt zin om het bos of de wijde natuur in te trekken voor een ontspannen natuurloopje. Niets mis mee natuurlijk, ware het niet dat er bij dit weer ook haast onzichtbare gevaren op de loer liggen. Teken, de kleine predators, liggen letterlijk op de loer om zich te laten vallen op alle warmbloedigen die zich in hun buurt bevinden. Een beet van een teek vraagt bijzondere aandacht omdat zij drager kunnen zijn van de bacterie die verantwoordelijk is voor de ziekte van Lyme. Het is dus raadzaam om jezelf en je loopmaatjes na een training in natuurgebied grondig te inspecteren op de aanwezigheid van teken (kleine zwarte stipjes). Voorkomen is beter dan genezen!
Meer info vind je op de site van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Geef een reactie