Berichten

Loopschoenen voor Zuid Afrika

Zuid Afrika is een van de landen ter wereld waar de tegenstellingen het grootste zijn tussen arm en rijk. Zo is de gemiddelde leeftijd van mensen die wonen in een township momenteel  45 en in rijke delen van het land is dit 78. In de townships bedraagt de werkloosheid 50%. De jeugd heeft er bijna niets te doen. Veel aandacht is de laatste jaren besteed aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de armere bevolkingsgroepen via een actief beleid van de overheid en gemeenten.

Toch ontbreekt het nog steeds bijna aan alles in de townships, zo ook aan (sport) schoenen voor alle leeftijdsgroepen. De kinderen en jongelui aldaar lopen bijna allemaal op blote voeten.

Een van de leden van Thor, Henk Guise komt in verband met zijn werk regelmatig in Zuid Afrika. Hij heeft het initiatief genomen voor het project “Schoenen voor Zuid-Afrika”.

Wij roepen nu de leden van onze club op hun gebruikte schoenen in te leveren bij Agnes of Herman.  Zij bezorgen ze aan de initiatiefnemer van Thor. De schoenen worden vervolgens verdeeld in de townships via organisaties ter plekke. De schoenen mogen best afgedragen zijn, maar niet gescheurd of kapot.
Dit is een doorlopende actie: er is tot nader bericht geen einddatum.
Met dit initiatief kunnen wij arme Zuid Afrikanen helpen met de schoenen die wij toch niet meer dragen.

Absoluut doen!  Buiten een kleine moeite kost het u niets…. Alvast bedankt.

 

Geef een reactie