Berichten

Nico behaalt zijn beoogde doel in Parijs.

Nog maar net lid van onze club en Nico Verschueren laat zich al opmerken in de Marathon van Parijs. Nico ging voor 3u 45, liep een zeer strak schema en eindigde zelfs in 3u 43. Missie geslaagd dus. Hieronder vind je zijn verslag.

  Ik was na een winter hard trainen naar Parijs vertrokken om daar 03.45 (5.15m/km) te lopen, uiteindelijk werd het 03.43, dus perfect op schema.
  Het was voor de tijd van het jaar heel warm, dus dat was wel even wennen, maar veel liever dat, dan te koud of regen.
  Dus eigenlijk bijna perfect loopweer.
  De massa lopers op de Champs Elysée was overweldigend, 35000 mensen in de startvakken krijgen bleek niet vanzelfsprekend. Ik had mij ingeschreven in het startvak met als verwachte eindtijd 04.15. Dat was een vergissing wat ik wist dat ik zeker 03.45 kon lopen. Vorig jaar had ik Antwerpen en Eindhoven gelopen rond de 04.15 dus ik dacht bij mijn inschrijving dat dat ok was. Ik was deze keer echter veel beter getraind en het ging dus een pak vlotter. De vele winterse kilometers hebben duidelijk gerendeerd.
  Ik heb dan geprobeerd in het startvak van de 03.45 te geraken maar dat was buiten de strenge bewakers gerekend. Dus terug naar achter en een half uur aanschuiven om in het juiste startvak te geraken.
  Eigenlijk heb ik hierdoor gedurende bijna de hele marathon alleen maar mensen ingehaald. Constant zigzaggen en trottoir op en af om toch een beetje in het ritme te geraken.
  Aan de drankposten was er telkens zo’n overrompeling dat ik die maar links heb laten liggen en net voorbij de drankpost telkens een flesje water heb opgeraapt.
  Het parcours zelf is heel mooi, vlak in het centrum, langs vele bezienswaardigheden. Over het algemeen vrij vlak maar toch wel enkele venijnige tunnels en kleine klimmetjes (Bois de Boulogne).
  Uiteindelijk toch heel tevreden over het resultaat. Na de aankomst nog een Leffeke van 7 euro gedronken op een terraske en dan met de Thalys naar huis.

Geef een reactie