Berichten

Mittelrhein-Marathon Koblenz, Heini op schema…

In de Mittelrhein-Marathon van Koblenz (D), stond Heini aan de start van de halve marathon. Heini, nog steeds in voorbereiding voor de marathon van Luxemburg, zette hier een mooie tijd neer. Over de wedstrijd en zijn tijd (1u 38″) verwachten wij eerstdaags zijn verslag. Met zijn tijd zit Heini mooi op schema. Als het een beetje meezit in Luxemburg duikt hij vast een flink stuk onder de 3u 30″.

5 reacties op “Mittelrhein-Marathon Koblenz, Heini op schema…”

 1. Heini schreef:

  De Mittelrhein Marathon .

  Ik heb de halve marathon gedaan van Koblenz, maar er is ook een 10 km een hele marathon. Ook voor skaters is er een wedstrijd voorzien, een discipline die in Duitsland bijzonder populair is.
  Ik was zaterdag op tijd vertrokken en na een paar uur rijden direct naar de sporthal gereden in Koblenz waar ik mijn startnummer ging halen. De auto mag daar niet blijven staan is ook niet handig met het afsluiten van het parcours. Heb mijn auto geparkeerd op de speciale P&R-parkings waar je een gratis bus kan nemen naar het station. Hier kon je dan om 15 uur de trein nemen met het gratis ticket naar Boppard waar de start is.
  Daar een tijdje rond gehangen is een leuk stadje aan de Rijn waar veel hotels zijn en veel bejaarden hun koffie slurpen en gebak naar binnen werken.

  Om 17.30 uur vertrok de start van de marathon en om 17.35 was het aan de beurt van de halve marathon.
  Een kennis van de fitness liep ook mee samen met zijn Finse schone en haar broer.
  Verder maakte ik nog kennis met een Duitser waar ik niet nadien niet vanaf geraakte. Maar allez, ’t was een brave.
  Het parcours is vrij zwaar. Constant vals plat met hier en daar een echte helling.
  De weg loopt vrijwel constant langs de Rijn en regelmatig loopt de baan behoorlijk schuin. Je komt door leuke dorpjes waar je nog de typische oude Duitse huizen terugvindt.
  Langs het parcours staan veel toeschouwers je enthousiast aan te moedigen.
  Drank is er genoeg. Vooral ”Wasser mit ein bischen LPG”. Volgens mij water en wat electrolieten, sportdrank dus. Bananen und kuchen sind auch daar.
  Het weer was redelijk warm een 26 graden en vrijwel geen wind.
  Aan de aankomst in Koblenz kreeg ik effe kramp in de kuit van het klimmen.
  Werd dan nog gelijk geïnterviewd door de speaker. Waarschijnlijk omdat er schijnbaar toch niet zoveel buitenlanders aan deze wedstrijd deelnemen.
  Achteraf krijg je grote pinten alcoholvrije Erdinger dat zelfs redelijk naar echt bier smaakte.
  De wedstrijd is heel goed georganiseerd. Zelfs het startschot testen ze van de voren uit wat wel eventjes voor wat verwarring zorgde. (ik was ook al bijna te vroeg weg).
  Na de wedstrijd ging ik mij spullen oppikken en zocht ik de bus die mij naar de P&R-plaats zou brengen waar ik mijn auto had geparkeerd. Eerlijk gezegd, was dit niet zo sompel, wan dit is best wel een grote stad.
  s’Avonds gaan eten bij een Italiaan en nog iets gaan drinken. Dit is ook best wel een terrasjesstad.
  Om 1 uur naar mijn hotel en zondag nog langs Cochem gereden aan de Moezel waar ik nog wat wijn heb gekocht. Al bij al is dit een leuke tip voor een fijn weekendje.
  Op 11 juni neem ik deel aan de marathon van Luxemburg. In tegenstelling tot wat anderen mogen beweren, neem ik in eerste plaats deel voor de fun. Het parcours van deze marathon leent zich niet echt tot topprestaties. Ik vertrek vooral met de Olympische gedachte en wat de rest geeft zien we dan wel.

  • vlemme schreef:

   Heini, ik ben ervan overtuigd dat je het in Luxemburg ook wel zult ‘schaffen’. 😉 .
   Veel suc6 alvast en bedankt voor je fijne verslag.

 2. Bodsy schreef:

  Hebt ge weeral goe gedaan! Als ge deze week van de wijn blijft , gaat da wel lukken den 11de 🙂

 3. gert beyers schreef:

  well done, das habben sie goed gelaufen.
  et en luxembourg, van ’tzelfde. loop ze en hou het LGP-vaandel hoog.

 4. ronny schreef:

  schön Heini, deze loop staat ook mee op uwen teller;

  ik hoop dat ge uwe brave duitse vriend toch zijt kwijt geraakt voor dat je ging slapen?

  Veel succes nog den 11 juni daar in Luxemburg Heini.

Geef een reactie