Berichten

3u 36′ voor Heini in de marathon van Luxemburg

Zaterdagavond 11 juni, nam Heini Van Raemdonck deel aan de marathon van Luxemburg. Zijn deelnames aan de halve marathon van Koblenz en de halve marathon van de Brabantse Wal deden al vermoeden dat hij het in Luxemburg ook naar behoren zou doen en Heini bevestigd.

Heini liet ons weten dat het wel een lastig parcours was (550 hoogtemeters !)  maar dat dit snel vergeten was door de gezellige sfeer in Luxemburg stad. Onze globetrotter voltooide deze marathon in  3u 36′ 30″ en voegt hiermee weer een mooie marathon toe aan zijn palmares.

5 reacties op “3u 36′ voor Heini in de marathon van Luxemburg”

 1. Bodsy schreef:

  Toch nogal ne kerel hé, den Heini!

 2. Frank schreef:

  Ne SUPER kerel… proficiat Heini!!!!!

 3. ronny schreef:

  Heini, knap man.
  Mooie tijd daar gelopen in Luxemburg.
  Als de sfeer zo is als de filmpjes op de website, lijkt me dit een leuke wedstrijd.

 4. Heini schreef:

  Ja dit is echt wel een leuke marathon. Goed georganiseerd ook. Genoeg drinken en fruit enz. onderweg.
  Ik heb hem eigenlijk gelopen omdat mijn moeder van Luxemburg komt en ik versta het dialect daar ook bovendien. Het is een oud Duits dialect vermengd met wat Frans en eigen woorden ertussen. Een pint noemen ze daar een ‘hoempe‘, teminste zo spreken ze dat daar uit. Voor de rest riepen ze veel Hop Hop (sneller sneller ).
  Ik heb me nooit verveeld, veel volk aan de kant en uitbundige mensen ik denk dat er daar voor de rest ook niet zo veel gebeurd. Nog efkes met 2 Duitsers meegelopen die ook het shirt van Marathon Athene aan hadden. We hebben dus leuk gekletst onderweg. Het parcours gaat redelijk op en neer. Het is ook veel draaien en keren, maar al bij al eigenlijk wel leuk. Het lijkt wel een racebaan. Ook veel lopen door leuke parkjes. De oude binnenstad is best mooi met al die oude viaducten waar je over of onder loopt.
  In totaal loopt er best wel wat volk mee. Het merendeel zijn de deelnemers van de halve marathon die samen starten met de marathon. Ook veel jeugd trouwens voor de aflossingsmarathon en een zeer grote delegatie buitenlandse deelnemers.
  Ik had het eigenlijk alleen moeilijk met de vele toeschouwers in de uitgangsbuurten die met een pint in hun handen staan te kijken, ik had bijna zin om een kroeg binnen te lopen, zo verleidelijk waren ze…

  Het weer was goed van temperatuur. Het regende gelukkig niet meer en de zon kwam er zelfs door.
  Na afloop een vettige Luxemburgse worst gegeten met en goed pak vettig frieten .
  Netto tijd was 3:35:51 rang plaats 250/

Geef een reactie