Berichten

Trottinettentocht Kapellen: ook LGP weer van de partij

Naar jaarlijkse gewoonte was er ook dit jaar een groep LGP-ers die deelnamen aan de jaarlijkse ‘Trottinettentocht’ (voor onze Noorderburen een Trottinet= Antwerps voor Step). Daisy stuurde ons een fijn verslag dat we u niet willen onthouden. Wie kan het beter verwoorden dan de deelnemers zelf. Lees en geniet.

Zondagmorgen om 6 uur stonden Tanja, Ludo, Hilde, Lisette,  Frank, Guy en ikzelf “fit” en monter in café Verli . Daar wachtten ons heerlijke chocoladebroodjes met koffie en kregen we allen een T-shirt om aan te trekken en een lint met bonnetjes die ons de hele dag zouden vrijhouden. Een bus bracht ons naar Baarle-Hertog . Daar startte immers onze tocht van 76km terug richting Kapellen met de TROTTINET! Baarle werd gewekt om 8 uur door de muziek die de stoet in gang zette van  120 steppers, allen gekleed in een zelfde witte T-shirt met sponsoring erop en allen voorzien van een bont gekleurde trottinet. De eerste meters gingen bij sommige wat stroef , maar al snel hadden ze de kneep te pakken. De wijze raad om om de 5 steppen van voet te wisselen werd goed opgevolgd en al snel leek het alsof we op een trottinet waren geboren.7 stops zouden we houden, telkens voorzien van een eetje en een natje. De organisatie was voortreffelijk. Vooraan reed de wagen met muziek en micro om de sfeer erin te houden en om ons instructies te geven daar waar nodig was. Achteraan reden dan 2 bezemwagens (die ,wat later bleek, wel dienst zouden hebben gedaan) en een materiaalwagen. Dan waren er nog 5 fietsers om de bende bijeen te houden en om het verkeer tegen te houden op kruispunten zodat wij heel onze trip vlotjes konden afwerken. In Alphen was onze 1ste stop waar we rijkelijk verwend werden met verse broodjes. Dan een drankpauze in Chaam (Nederland , aan het formaat van glaasjes te zien)en dan nog in Meerseldreef en nu met een cakeje erbij. Het parcours was prachtig uitgestippeld. Onze wegen werden geleid door chique villawijken,door de bossen, langs stroompjes en langs uitgestrekte weiden en velden waar we aangemoedigd werden door blaffende honden, paarden en koeien die vrolijk mee liepen zover ze konden. Die galoperende koeien was echt grappig om te zien. Onze 4de halte was in Meer. Daar kregen we hotdogs en hamburgers en konden we wat langer rusten, wat voor velen in dank werd aanvaard. Ondertussen hadden we wel al ca 40km in de benen en dat begon toch door te wegen. Het weer stond ons gunstig Een stralende zon en een zacht verkoelend windje. Meer konden we niet wensen. Om 2 uur zetten we onze tocht verder tot in Wernhout waar Johan (onze voorzitter) en Irene ons zaten op te wachten met de camera in aanslag om heel dit spektakel op de gevoelige plaat vast te leggen .Voor ons een leuke verrassing waarvoor onze dank .10km later hielden we een “veldstop” en werden we volgestopt met vitamientjes. Verse  appelsienen, voor ons al in vieren gedeeld. Wat een luxe! Hier heb ik een klapband gehad. En ik stond nog wel stil! Bij het weg zetten van mijn step blokkeerde mijn wiel. Ik even op mijn handrem knijpen en KNAL! In flarden vaneen. Gelukkig konden ze een nieuw wiel steken en kon ook ik verder steppen tot in Wuustwezel waar we stopten in El Paso. Een echt cowboydorp met saloon, een barbier, shops en zelfs een kapel. Iedereen was daar in westernstijl gekleed. In de saloon speelden een leuk bandje wat ons deed besluiten dat we hier later zeker nog eens moesten terug komen. Hier werden we weer verwend met heerlijke rijsttaart. De stramheid van de spieren begon bij iedereen toe te nemen. Maar we hielden vol want onze laatste halte was in zicht en we kwamen al op bekend terrein. Louter Kabouter op den Blokskesweg  Nu nog 6km. Al die van de bezemwagen moesten terug op de step want we moesten met zen allen over de finish, aangemoedigd door de buurtbewoners. Zalig kicken was dat. Nu nog kip met frietjes en appelmoes en een vers gedraaid ijsje en onze smikkeltocht zat er op. Nog een dankwoordje aan het bestuur en de medewerkers en als kers op de taart mochten we nog een ingekaderde groepsfoto in ontvangst nemen als mooie herinnering aan deze super leuke dag. Volgend jaar doen we zeker weer mee

PS Maandag morgen zijn we om 6uur nog gaan supporteren in Ossendrecht voor de l’ Oslopers van de Roparun. Op de step!!

Geef een reactie