Berichten

Mooie tijden in de Kom-Op-Tegen-Kankerloop te Ekeren

Zaterdag 17 september werd in Ekeren de 4e Grote Prijs Gielens of de Kom-op-tegen-kankerloop gehouden.
Hier merkten we tussen de deelnemers drie van onze loopmaatjes. Inge (Verschueren)  heeft de sfeer van het wedstrijdlopen flink te pakken. Na haar mooie prestatie in Boom (59’45 op de 12 Km) kwam  ook in Ekeren aan de start van de 10 km en hierover maakte ze een mooi sfeerverslag.
We zouden het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Lopen voor Kom op tegen kanker dat wou ik wel eens doen.  Samen met mij kwamen ook Nancy in de 5 km en Sylvia in de 10 km aan de start.
Eerst  de dochters aangemoedigd die de kidsloop hadden mee gedaan.  Deze werden beloond met een grote zak snoep en waren dus klaar om voor mama te supporteren.
De 5 en de 10 km startten samen.  Er werden rondes gelopen van 2,5 km.  Ik had er dus 4 voor de boeg.  Ik schat dat er toch een 200 deelnemers waren.  Het parcours passeerde voorbij de kermis en er stond wel wat volk langs de kant te supporteren.  De sfeer was opperbest.  Er was tevens een drankenpost voorzien.
Er waren zeer snelle lopers bij waar ik alleen maar jaloers op kan zijn.  Na afloop van de wedstrijd was er n tombola op basis van het startnummer.  Spijtig genoeg viel ik naast de prijzen. Voor iedere deelnemer was er wel een Kom op tegen kankerplantje.  Deze loopwedstrijd is goed georganiseerd.  Er was een bewaakte vestiaire, een kleedkamer met en een kleedkamer zonder douche.   Het betaalde inschrijvingsgeld gaat integraal naar Kom op tegen kanker.
Zelf ben ik super tevreden met mijn tijd van 48′ 58”.  Er is een klein beetje regen gevallen maar dat was alleen maar welkom ter afkoeling.
Sylvia liep haar 10 km in 1 uur en 3 sec.  En Nancy liep een tijd van ongeveer 23 min.  Ze viel hierbij net buiten de prijzen als vierde dame op deze afstand.
Deze wedstrijd is zeker een aanrader.

Geef een reactie