Berichten

LGP-ers aan de slag in duathlon Ravels

Het nieuwe Off-roadseizoen is begonnen en dat er binnen onze club een aantal leden ‘op vinkenslag’ lagen om er aan te beginnen hoeven we u niet te vertellen.
Petra, Sabrina, Maarten en Gert waren er als de kippen bij om hun stalen ros terug van stal te halen, nieuwe veters in de loopschoenen te steken en richting  Stille Kempen te trekken om dat varkentje in Ravels eens flink onder handen te nemen.
Hoe het hen verging en of ze geslaagd zijn in hun opzet, leest u hieronder in het verslag dat Gert ons nadien overmaakte. Read and enjoy….

Deze wedstrijd zou mijn eerste off-road worden van dit nieuwe jaar, solo.

Omdat deze wedstrijd verplaatst werd (normaal 2 weken vroeger), viel deze eens niet in de periode van Putse Kermis en hadden we eindelijk de mogelijkheid om in Ravels aan de start te komen. Tevens bood deze wedstrijd ons de gelegenheid om de fleyercampagne van onze eigen wedstrijd in gang te schieten.

Even collega Maarten hierover aangesproken op de kermis, en onze 4 inschrijvingen waren ’s avonds een feit. De battle tussen de mannen en onze vrouwen.( Petra en Sabrina)

Zondagmiddag klokslag 12u00 Maarten en Sabrien opgepikt en vervolgens ging het samen richting Ravels. Daar aangekomen waren de duo’s al aan hun wedstrijd bezig. Na de inschrijving werden de fietsen geconditioneerd en kregen onze materialen nog een laatste check up. Het verkenningsrondje was geen overbodige luxe. We hadden vernomen dat het parcours een aaneenkoppeling was van 5 km singletrack, op 1 ronde van 8km en wees gerust, dat kan tellen. Het was dan ook bijzonder. Geen 10 meter recht pad. Het was een keren en draaien, hier moesten we toch wel even aan wennen. Gelukkig dat we de dag ervoor niet aan de alcohol hebben gezeten. Hier begin je best niet met een houten hoofd aan.

Stipt 15u00 was het verzamelen geblazen op de weide van de Agility club. Een smalle start zou dat worden. Even overlegd met Maarten,rechterkant en niet te snel starten. Ok. Na de toeterstart schoot Maarten al gelijk van me weg. Gingen dit toch rustig doen? Dit zou het beeld blijven heel de wedstrijd.
Maarten voor me zien en enkel bij de aankomst terug bij elkaar komen. Het lopen op zich. Gewoon slecht opgewarmd en geen lange duurtrainingen, resulteert in een veel te hoge hartslag die je niet meer laag krijgt. Constant in het rood. Na 5 km lopen wisselden we naar de bike, vurig hopend hier een terug een  goed gevoel te krijgen en zo Maarten terug te kunnen bijhalen. Dit plannetje ging echter de mist in. Het goede ritme kwam maar niet. Toch scheen er op een bepaald ogenblik licht in de tunnel. In de 2de van de 3  fietsronden zag ik Maarten een 100-tal meter voor me uit rijden. “Daar heb ik hem te pakken” ging er in mij op. Ik probeerde aan te pikken bij een atleet die me net passeerde, maar moest al gauw lossen. Maarten niet. Die zag de passant als zijn opportuniteit, pikte zijn karretje aan en weg was hij.

De laatste fietsronde een beetje verloren gereden, niemand echt voor of achter me. Dat heb je wanneer je redelijk achteraan bengelt.
Diegene die me nu allemaal voorbij kwamen, rij ik normaal op minuten. Vandaag zou ik in hen mijn meerdere moeten erkennen.
Het 2de loopgedeelte ging dan wel weer goed. Ik heb toch nog ontspannen kunnen lopen en eindigde toch nog met een goed gevoel. De plaats speelde al lang geen rol meer zelf ook goed wetende waar de oorzaak moest gezocht worden. Van 2 x training per week ( 1 x interval en 1 x bike) kan je ook geen goede resultaten verwachten ! Het gebrek aan training met aan een lage hartslag maakt het geheel niet simpelder.

Voor onze dames, niets dan respect. Ze hebben het beiden super gedaan. Petra kwam als 6de dame binnen, terwijl Sabrien luid aangemoedigd door speaker Hans  netjes onder de 2u00 bleef. Ze hebben ons de dag nadien wel verslagen, zij stonden netjes in de krant bij de uitslagen en wij niet. Op 20 november gaan we revanche proberen te nemen in Lichtaart.

Resultaten :  afstanden  5km run   /    24 km  bike   /    2.5 km  run      totaaltijd

01 LAURYSSEN GEERT BRECHT
17:14                   53:07                      8:54                 1:19:15
42 VAN LOON MAARTEN STABROEK
20:43               1:03:37                   10:15                1:34:34
47 BEYERS GERT KAPELLEN
21:24               1:04:29                     11:23                 1:37:15
65 BRESSELEERS PETRA KAPELLEN
6e D  23:38            1:11:43                   12:51          1:48:11
68 AERTS SABRINA STABROEK
8e D  26:16            1:18:19                   13:11           1:57:45

Meer info op www.atbkempen.tanke.be

Geef een reactie