Berichten

In de reeks: ‘Doe eens iets anders’ De Combi of 18 km cross en 56 km MTB in één dag……

Dat voor sommigen onder ons de lat niet altijd hoog genoeg ligt hoeven we hier niet te vertellen. Wekelijks zien we onze leden hun grenzen verleggen, maar er zijn er natuurlijk ook altijd een paar die dat ietsje meer zoeken op het moment dat anderen passen.
Drie wedstrijden op 1 dag! Starten met een MTB-tocht van 32 km, vervolgens een off-roadduathlon (2/24/3) en afsluiten met een ‘crosske’ van 12 kilometer. Maarten (Van Loon) en Gert (Beyers) konden niet weerstaan aan deze uitdaging en vertellen ons in onderstaand verslag hun wedervaren. Wie volgt hen?

Er was eens een trainingsmaat die een zot voorstel had 1.5 maand voor datum. Waarom doen we eens geen 3 wedstrijden op 1 dag mee: 32 km MTB , daarna duathlon (2/24/3) en lopen (12 km). Na wat twijfelen dan toch maar toegezegd, op voorwaarde dat we naar deze dag zouden “ toewerken” en deze wedstrijd als lange training zouden bezien.
Zo gezegd zo gedaan.  Vanaf toen werd er meer aandacht besteed aan trainingen op lagere hartslag en werden de duurtrainingen systematisch verlengd.
Het zou volgens onze schatting toch wel om en bij de 4u-4u30 totaalsport zijn.
Place to be: de bossen in Lichtaart. Voor zij die er al eens gelopen hebben of de Bloso MTB-route hebben gedaan weten dat dit geen vlakke omloop is.
Zelf nam ik hier al 2 x deel aan een duathlon  en zoals Guy Vermeulen ( onder de kenners :de Voezze) toen zei, dit parcours liegt niet!! En gelijk heeft hij zoals wat later blijkt.
Omstreeks 8u30 Maarten opgepikt en richting camping Floreal in Lichtaart. Daar aangekomen schrokken de mensen van de inschrijftafel zich een hoedje (of was het een muts omwille van de mist en koude) dat we de “ combi nummer “ kwamen oppikken. Ja, er zijn dus toch enkele zotten !!!
Na het nummeren van de bike toch even een stukje verkend en Maarten was onder de indruk. “Man, dit wordt zwaar” kwam er enkel uit bij hem.
Vooraf was afgesproken om bij elk onderdeel samen te blijven en om alles rustig aan te pakken. Per onderdeel werd er een tijdschema gemaakt. Het MTB’en  tegen 20/u , dus +/- 1u30 bezig. Duathlon ook ongeveer 1u40 en het lopen 1u00. Hier gingen we voor.
Om 10u30 start van het MTB’en. Redelijk chaotisch. Wij starten achteraan in het pak van de 32km afstand. Bij de 1ste klim staat het pak voor ons stil en klauteren we naar boven. Ondertussen worden wij dan weer gepasseerd door de deelnemers van de 16km. Wanneer deze voorbij zijn kunnen we ons tempo zoeken en finishen we na 4 gelijke rondetijden aan in 1u27, gem. 22/u. Dan hadden we 1u tijd voor onze volgende wedstrijd ging beginnen. Ondertussen snel droge kleding aangedaan, een klein hapje eten en een koffietje binnen en terug naar de start van de duathlon. 3lopen/24MTB/3lopen. Ook hier starten we achteraan . Bij het lopen kunnen we al enkelen remonteren zonder extra inspanning, ook bij het MTB’en loopt het alsmaar sneller, om dan bij het afsluitende loopgedeelte te genieten van het 2de onderdeel dat perfect afgewerkt werd in 1u36. Ruim onder de geschatte tijd, maar nergens te diep geweest en volop genoten.
Opmerking van Maarten: “Toch serieus afgezien bij die allerlaatste MTB ronde”.  Ondertussen meer dan 50 km gereden. Gert had mij hier met gemak kunnen achterlaten. De loopgedeeltes, zowel voor als na de MTB gingen zeer vlot. Ik was blij dat ik niet meer die fiets op moest. Hop snel klaarmaken voor het 3de deel, 20 minuten later, de loop van 12 km. effe bekomen van de duathlon, fiets en materiaal uit de wisselzone halen,terug andere kleding aan en naar de start. Hier konden we dan een tandje bijsteken, het is toch het laatste van de dag.
Vooraf wisten we dat het parcours niet van de poes ging zijn, wat ook bleek. 2 ronden van 6km kregen we voorgeschoteld. Het was een beetje vergelijkbaar met de duinen in Zoutelande. Zware bosgrond, redelijk los hier en daar en niet veel vlak. Vanaf km 3.5 tot km 6 steeds op en af met hoogte verschillen tot wel 30 meter.
Ik kan je vertellen, na een sportief dagje begin je dit wel enorm te voelen in de bovenbenen. De laatste ronde was genieten en afzien tegelijk. Maarten vertelde nog doodleuk dat hij dit gevoel nog kende van aan km32 op de marathon. Man, respect voor de marathonlopers. Zo een gevoel. Op het enige onderdeel dat we door konden gaan, haalden we onze streeftijd niet. 12 km werden gelopen in 1u02min17sec. meer zat er niet in op dit zware loopparcours en met de nodige kilometers in de benen. Maar beiden waren zeer blij met het behaalde resultaat, en dat het voorbij was. Opmerking Maarten: Tja, we dachten idd het loopgedeelte eens echt te kunnen doorgaan … ons volledig kunnen geven, maar dat zat er toch blijkbaar niet meer in.
Conclusie; ondanks de korte voorbereiding hebben we dit tot een voor ons zeer goed einde gebracht.
We hebben geleerd dat we elkaar in wedstrijden waard zullen zijn en we zijn ervan overtuigd dat we dit ook meermaals zullen gaan “testen”.
Ondanks onze langere en zware inspanning werd dit jammer genoeg niet beloond. De beloofde attentie voor deelnemers aan de combi was blijkbaar ‘ vergeten’ en waar ze vooraf melden dat er geen klassement of podium ging zijn, werden de 1ste 3 toch gehuldigd ( zonder ons dus) met een prijs. Graag hadden we beiden toch iets tastbaars gehad als aandenken voor een wedstrijd van zulke afstanden welke we voor de 1ste keer meededen en niet alledaags is.
In het kader van deze wedstrijden werd er ook een 16 km MTB gereden waarin Petra wel met bloemen huiswaarts kon. Ze eindigde als 2de dame achter Katrien Geuens ( een zeer goede duathlonatlete, 2de op onze korte afstand duathlon ed. 2011). Alle uitslagen en foto’s kan je vonden op de site van Hetric ( www.hetric.be – challenge)

Hieronder vinden jullie de eindstand terug van de comi deelnemers

Plaats Naam Startnr. mtb 32 duatlon run 12 Toaal tijd
1 Jef Dams 13 1:12:37 1:24:10 0:58:51 3:35:38
2 Joppe Wuyts 1 1:23:18 1:27:18 0:55:21 3:45:57
3 Bert De Lonnoy 5 1:20:27 1:31:32 0:59:34 3:51:33
4 Michel Maes 11 1:21:48 1:32:43 1:06:09 4:00:40
5 Gert Beyens 7 1:27:24 1:36:31 1:02:17 4:06:12
6 Maarten Van Loon 8 1:27:23 1:36:33 1:02:18 4:06:14
7 Luc Wouters 10 1:20:14 1:38:52 1:09:20 4:08:26
8 Philippe Nardella 6 1:31:10 1:45:59
9 Tom Duquet 2 1:33:13
10 Johnny Van Acker 3
11 Katrien Verbeiren 4

 

 

5 reacties op “In de reeks: ‘Doe eens iets anders’ De Combi of 18 km cross en 56 km MTB in één dag……”

 1. gertvdp schreef:

  chapeau gasten , gekkenwerk , maar toch bewonderwaardig ,

 2. Vlemme schreef:

  ’t zijn straffe mannen he… chapeau!

 3. Bodsy schreef:

  knap , volgend jaar de hel van Kasterlee, da’s iets voor jullie.

 4. cruysweegs schreef:

  Goe bezig, jullie komen toch voluit trainen aanstaande woensdag? Kwestei van die bilspieren eens te testen…

 5. Renema Louise schreef:

  knap gedaan, ook nen dikke proficiat aan je vrouwtje!!

Geef een reactie