Berichten

Mooie opkomst voor ‘Breek de Stilte’

Afgelopen zondag organiseerde ‘Breek de Stilte’, een organisatie die zich inzet voor het onderzoek naar Autisme, een wandeldag in het Ravenhof te Putte. Een flink deel van onze leden werden bereid gevonden om de uitgestippelde wandelingen te joggen. Hoe het hen verging lees je hieronder in het verslag van Dirk.

Rond 9u30 was het verzamelen geblazen op de parking van ’t Ravenhof.  Gezien het prachtige weer , verwacht ik niet al te veel volk om op deze zomerdag , zware inspanningen te leveren.
Vorig jaar waren we met 3  om een aantal afstanden af te leggen op de bewegwijzerde bospaadjes in het Moretusbos.
Ik hoopte stilletjes op een verdubbeling van het aantal deelnemers , om deze uitdaging aan te gaan.
Tot mijn grote vreugde moest ik vaststellen, dat LGP toch wel over gemotiveerde atleten beschikt ,want we waren liefst met 15 deelnemers(Hilde , Karel , Guido , Nancy , Ann , Mark , Marc , Dimitri , Maarten , Sabrina , Paul , Carina , Johan, Nancy en ikzelf)  om de verschillende afstanden , zijnde 5 ,6 , 7 en 8 km , geheel of gedeeltelijk af te haspelen.
Het was behoorlijk warm toen we rond 9u45 vertrokken voor onze eerste ronde van 5 km in het Moretusbos.  We liepen gereserveerd , maar toch al een mooi begintempo.  Af en toe moesten we eens vertragen als Hilde en Karel het bos indoken , maar die van de zaterdagploeg zijn deze escapades al een beetje gewoon.
Na 4 km werd de voorwacht van het peleton teruggeroepen , want Guido was plots onwel geworden , en moest zich er letterlijk bij neerleggen om op zijn positieven te komen.  Gelukkig was hij niet buiten bewustzijn, maar de lopers bleven toch voor alle zekerheid , er even bij stilstaan.   Tegen zijn wil , werd er ook voor alle zekerheid nog een ziekenwagen bijgehaald , maar alles bleek nog wel mee te vallen , zodat Guido achteraf met de fiets huiswaarts kon.
Intussen hadden we na een oponthoud van een klein half uurtje onze eerste afstand van 5 km afgelegd , zonder Guido & Nancy.  Ook Sabrina , die niet zo goed had geslapen , gaf er na 5 km de brui aan.
Met 12 vertrokken we dan voor de 2de afstand van 6km.  Er werd nog steeds mooi in groep gelopen , Johan, Maarten en Paul liepen in een lage zone voor hun kunnen , maar dat is natuurlijk goed voor hun basis.
Intussen was de temperatuur al opgelopen tot een stuk boven de 20 graden.  En ook tijdens deze 6km gingen Hilde en Karel even hun stempel zetten in het Staatsbos van Putte.
Na deze rustige duurloop kwamen we toch al wel wat vermoeid aan , in het Ravenhof , met intussen toch al 11km op de teller.
Toen waren we nog met 7 overblijvers om de volgende afstand van 7 km af te leggen.  Johan , Maarten en Paul gingen een vitesse hoger ronddraaien ,  Carina , Dimitri , Nancy en ikzelf waren de andere 4 volhouders die een eindje achterop onder het tempo van Dimitri de klus zouden klaren.
Al bij al was ik blij dat ik na 18 km het Ravenhof bereikte, want het was heel wat maanden geleden dat ik nog meer dan 12 km had gelopen !  Er werd onderling nog wat overlegd en er werd toen besloten om toch maar te stoppen , het was intussen ook al na 12u en we waren allemaal wel voldaan.  Aan de doortocht van de aankomst , zagen we de drinkbus van Dimitri staan , dus we veronderstellen dat hij ook de 8km er nog heeft bijgedaan en hij dus de volle afstand van 26km zou afgelegd hebben, maar die zekerheid heb ik niet en ik zal hem hierover nog moeten bevragen.
Tijd om iets lekker te drinken  achter in de tuin van het Ravenhof en met een  blij en voldaan gevoel gingen we  de warme nazomerdag tegemoet.

Besluit van deze dag :  gezellige groepstraining in een aangenaam kader en we hebben allemaal toch weer wat fundament (basis) bijgekregen en met de Guido komt dat allemaal wel goed !

Dirk.

Geef een reactie