Berichten

Eindproef cursus Lopen voor Beginners

Op zaterdag 05 januari begon een groep van een 40-tal gegadigden aan hun eerste uitdaging voor het nieuwe jaar; “in 14 weken 40 minuten onafgebroken hardlopen”. Om uiteenliggende redenen vielen er toch wel wat kandidaten af en werd de groep zowat gehalveerd.
Deze groep had het niet onder de markt. Alle weertypes hebben ze getrotseert. Alles behalve zon! Zelfs op de dag van de eindproef bleef zij ver verstopt achter een dik pak wolken. Gelukkig was de temperatuur iets milder en speelde de wind geen scherprechter.

Op zaterdag 13 april organiseerden we dan de finale eindproef. De kandidaten moesten zelf hun warming-up samenstellen en nadien 40 minuten onafgebroken (hard)lopen.  Er werd verbeten gelopen en na 40 minuten kwam de voltallige groep samen over de finischlijn. De opluchting was bijzonder groot. Ze hadden hun doel met glans gereikt en we zijn er ook van overtuigd dat er hier al verschillende lopers het fameuze ‘Runners High’ hebben mogen ervaren. Na de cooling-down ontvingen de lopers hun diploma en werd er nog stevig glas geheven om dit succes te vieren. Onmiddellijk werden er plannen gesmeed om deze reeks verder te zetten. Rudi kwam alvast met een extra trainingsprogramma van Pierre (van 40 naar 60 minuten in 6 weken) op de proppen. Unaniem werd gesteld dat zij dit gingen verderzetten, te beginnen met een deelname aan de 5 km van de Antwerp 10 miles de week na de eindproef.
Proficiat alle ijsberen!!!… de volledige fotoreportage kan je hier bekijken.

Geef een reactie