Berichten

LGP-ers gespot in marathons

Afgelopen weken namen een aantal LGP-ers deel aan een marathon.

Eddy Nelen en Heini Van Raemdonck stonden aan de start in de ABN Amro Marathon van Rotterdam.
Eddy finishte in 3u 45′ 25″ en blijft hiermee in de buurt van zijn gemiddelde tijden op deze afstand. Zelf gaf hij aan dat dit niet zijn beste prestatie was, maar dat hij toch heeft genoten van deze wedstrijd en nadien nauwelijks heeft last heeft gehad van ‘stramme knoken’.
Bij ‘wedstrijddier’ Heini liep deze editie allemaal iets minder. De minder voorbereiding (winterkou), nachtdiensten in de week voor de martahon en een lichte virale infectie maakten dat hij al niet in perfecte vorm aan de start kwam. Heini houdt echter van de sfeer van deze grote evenementen en besloot deze wedstrijd als ’training’ te zien en ook omdat hij later in het voorjaar een van de deelnemers is van de Roparun (pinksteren). Heini liep de 42 km in duurlooptempo en kwam in 4 u 20′ over de finish.

In Enschede (Nl) stond Paul van Santvliet aan de start. Door de mindere weersomstandigheden in de voorbereidingsperiode van deze wedstrijd had Paul de lat aanvankelijk niet te hoog gelegd. Hij gaf bij voorbaat aan dat hij blij zou zijn met alle tijden die onder de 4 uur lagen. Paul verraste vriend en vijand door toch weer in de buurt van 3u 30 (3.30’10”) te finischen.
Hieronder leest u zijn kort verslag.

Na een maandenlange voorbereiding in weer en wind stond ik zondag 21 april aan de start van de marathon van Enschede.
Waarom Enschede ? Ik weet het niet, want ik kende de stad voor zijn goede voetbalploeg (FC Twente) en (jammer genoeg) vanwege de vuurwerkramp in 2000. Het parcours leek me vrijwel vlak, dus best te doen.
De weersomstandigheden waren ok, zonnig maar niet te warm (ongeveer 14 graden) en weinig wind.
we moesten 2 ronden lopen, dus ik wist wat me te wachten stond.
Het parcours was voor een stadsmarathon vrij afwisselend : een stuk door de stad, regelmatig wat groen, een klein beetje vals plat, door een paar kleine dorpjes rond de stad, maw van alles een beetje.
Wat me ook opviel, was het enthousiasme van de toeschouwers : er werd geaplaudiseerd en aangemoedigd van de eerste tot de laatste deelnemer. Veel deelnemers waren er trouwens niet : er kwamen ongeveer 416 deelnemers over de finish.
De eerste ronde ging vrij vlot in 1u39min, de tweede ronde iets minder want mijn eindtijd bedroeg 3u30min.
Hoedanook, ik ben tevreden, alhoewel ik achteraf toch graag onder 3u30 had willen lopen. Maar eerlijk is eerlijk, beter kon ik toch die dag niet. Misschien een volgende keer beter, hoewel ik er natuurlijk niet jonger op word.
Conclusie: een zeer goed georganiseerde wedstijd op een afwisselend parcours met relatief weinig deelnemers (een beetje jammer) en een enthousiast publiek.

Geef een reactie