Berichten

Ruime delegatie in Knokke

Elk jaar organiseert men op 1 mei in Knokke een 10 K. Al even traditioneel kunnen we daar een ruime LGP-delegatie tegen het lijf lopen.
We vernamen dat vooral de deelnemers van de short run het zwaar hebben gehad. Van bij de start viel het water met bakken uit de hemel. Toch hebben een aantal moedige Putse Lopers dit noodweer getrotseerd en netjes de finish gehaald. Respect!. Hieronder lees je het verslag dat we binnenkregen van Inge Verschueren. Wie kan het beter verwoorden dan zij die er zelf bij waren. Alvast proficiat aan alle deelnemers.

We zijn de dag in Knokke heel zonnig begonnen : geïnstalleerd op een terras in de zon met een vitaminethee.  Lekker genieten. De startnummers werden afgehaald.  Toen bleek dat er fouten gebeurd waren met de namen en dat sommigen mannen met een vrouwennaam liepen.  Hilariteit alom.

Overleg werd gepleegd over wat aan te doen om te gaan lopen.  Toch blij dat ik een korte broek bij heb en een T-shirt met korte mouwen.  Het zal warm zijn om te lopen. Een uur voor vertrek werden echter de hemelsluizen open gezet.  Plenzende regen, pijpenstelen, dondergeluiden en donkere lucht.  Waar is de zon???

Iedereen schuilen onder tentjes of in de kleedkamers.  Mensen met internet op hun GSM keken op de buienradar.  Tegen 15:15 uur zal de regen hier voorbij zijn.

Vertrek om 15:30 uur, we hebben geluk.   Ondertussen waren er al twee LGP’ers vertrokken voor de 6,5 km en dit in de gietende regen. Tegen dat het verzamelen was aan de start, regende het nog maar toch al minder.  Er werd in de auto waar Wim, Nadine en Helena in zaten te wachten voor vertrek naar het schijnt hevig gediscussieerd.  Gaan we vertrekken om te lopen of blijven we gewoon lekker droog in de auto zitten?  Uiteindelijk met drie stemmen tegen nul beslist om toch te gaan lopen. De LGP’ers laten zich niet afschrikken door de regen.  En zo vertrokken we met ongeveer 20 man van de club, allemaal in clubtenue.

Nog even twijfelen of we ons loopvestje gaan afgeven of dit gaan aanhouden.  In de laatste minuut voor vertrek toch nog even vlug onze vestjes afgeven. En dan zijn we vertrokken.   Schoenen direct nat van de vele plassen op de baan.  De dijk op met wind op kop en hevige regen.  Het kan alleen maar beteren denk je dan.

Het stopte met regenen maar het was drukkend warm.  Blij dat ik een drankenpost tegenkwam. Tijdens het lopen toch genoten van het mooie parcours door Knokke.  Hier en daar stonden er wat muziekbandjes te spelen.  Heb mooie huizen en mooie landschappen gezien. Ondanks de regen was het een leuke loop.  Bij de aankomst een medaille, een AA-drink en een peperkoek.  Nog even een groepsfoto en dan een warme douche.  Geslaagde loopwedstrijd.

Geef een reactie