Berichten

Gert Beyers liep mee in de Halve Zolenloop..

Het moeten niet altijd grote wedstrijden zijn die in de belangstelling komen te staan. Eind juni nam Gert (Beyers) deel aan de Halve Zolenloop, een kermiswedstrijd in Nieuwmoer (Kalmthout). Zijn relaas lees je hieronder. Bedankt Gert voor het fijne verslag.

Halve Zolen Loop maandag avond 30 juni 2014

Eind juni is het in Nieuwmoer  steeds kermisgebeuren. Sinds vorig jaar is er daar een loop vereniging met de gepaste naam : halve zolen. Hoe en wat dat zijn laat ik aan de verbeelding over. Die vereniging wilde in Nieuwmoer het gekende succes van vele kermislopen ook eens voelen, en organiseerde dit jaar voor het eerst hun kermisloop, of beter gekend als halvezolenloop. Niet dat je met een halve zool mocht lopen, maar op een zeer leuk parcours van 2.5km langsheen de kermis en in een wijk waar de bewoners hun best hadden gedaan om animatie te brengen.  Zelfs veldrijder Bart Aernouts ( niet de triathleet, die was nog aan het nagenieten van zijn allereerste overwinning op een hele Iron man van Nice op zaterdag) kwam mee supporteren. Lopen ging hem nog niet goed nadat hij daags voordien stikkapot was  in het BK wielrennen die had mee gereden.

Voor mezelf was het alweer eventjes geleden dat ik nog wat langere afstand in wedstrijd had gelopen. Maar na de super leuke VO2 max training van Pierre ( al denk ik niet dat iedereen dit leuk vind..) wist ik dat de conditie toch redelijk snor zit. 4 rondjes voor de kiezen, dus eerst wat proberen te doseren en een goed straks tempo zoeken vanaf de start. Geen Heini’ke doen, dus enkele rijen naar achter, net enkele plaatsen achter enkele Kalmthoutse ACK’ers postvatten. Vanaf de start niet te snel, kon ook niet anders, zat gevangen achter een 6 tal dames die niet van elkaars lijn afweken en zo de helft van de deelnemers gijzelde kort na de start. Mooi laten vangen dus en de vogels waren gaan vliegen. 60 – 70m was het verschil al snel op een mooie grote groep, maar geraakte er aanvankelijk niet bij. De wind zorgde er ook voor dat er taktisch diende gelopen te worden, dus nog niet te snel proberen dat gat te dichten, maar nog effe wachten in een groepje om dan op een beter gedeelte van de omloop wat proberen op te schuiven. 1 ste ronde in 10min 15 doorkomen wat me toch een beetje verbaasde over de snelle aanvangsronde. In de 2de ronde versplinterde de groep voor mij helemaal uiteen. Sommigen liep hun vatje al leeg, sommigen versnelden omdat zij voor de 5k gekozen hadden en hun einde nabij was. Zo had ik dus steeds een mikpunt om naar toe te lopen, maar ook steeds krachten verspilde in de stukken windop. Zeker in het stuk waar de windmolens zoefde en de wind schuin vooraan stond. 2de en 3de ronde liepen wat trager en kwam door na 7.5 k in 31m30. Alles onder de 42min is goed nam ik me voor en keek nog even welke deelnemers hun vatje leeg dreigde te lopen. Ouwe getrouwe GAV’er Rob Loos liep al een hele tijd een 100 tal meter voor mij, en wist dat hij meestal nog een snelle laatste ronde kan lopen. Mijn instelling op Rob gezet en we zouden wel zien waar het schip strand. Gaande weg liep ik meter per meter op hem in, doorbijtend en de benen dwingen te versnellen. De laatste 600 m draaiden we rond de kerk en zag hij me zeer kort naderen en versnelde hij nogmaals. Maar vastgebeten heb ik me toch nog even achter hem gezet wegens wind op kop. De laatste 400m ben ik hem voorbij proberen te lopen en heb hem net de laatste hectometers kunnen voorbij lopen.( zie foto) “ de jonge garde kan nog altijd wat extra versnellen “ zij Rob achteraf. Aanstaande zondag zal ik Rob tijdens de kermis in home town Achterbroek op een frisse pint trakteren voor zijn haaswerk de laatste 500m. ( benieuwd wanneer ze daar een kermisloop gaan houden, groeien tegenwoordig als paddenstoelen uit de Antwerpse gronden)  PS, de laatste ronde hebben we nog een 4 tal deelnemers ingehaald dankzij een snelste ronde die mij in de eindtijd van 41min20sec bracht op exact 10km. 19de plaats v/d 80 bij de heren.  Al bij al zeer tevreden, zeker ook gevoelsmatig. Redelijk diep gegaan, maar gemerkt dat conditie goed begint te komen. The day after geen of zeer weinig hinder van de hamsteringblessure waar ik even mee sukkelde. Nu terug wat snellere kilometers proberen te gaan maken om terug in de richting van de 40min proberen te geraken.

Wedstrijd evaluatie ; zeer leuke loop, aanrader voor elk niveau. Laatste deelnemer 5k : 43 min  bij de 10k was dat 1u20. Leuk parcours , leuke animatie en sfeer. Voor de 1ste keer een mooi deelnemersaantal van +/- 200 deelnemers op 5 en 10k.( incl een 8 tal wheelers) vooraf gegaan door kidsrun met een 80 tal kids.

Goeie aprês in de Kroon en een podiumplaats met bubbels  (2de) voor Petra op de 5km.

Volgend jaar terug van de partij, normaal de laatste maandag van juni.

 

 

Meer info via www.dehalvezolen.be

 

Geef een reactie