Berichten

LGP en de AED (in de krant)

Twee jaar geleden stond op onze club de tijd even stil toen een van onze loopmaatjes onwel werd tijdens de training en diende gereanimeerd te worden. Snelle reactie van alle aanwezigen kon gelukkig het tij doen keren. Alle partijen zijn het er unaniem over eens dat de succesvolle reanimatie mee moet toegeschreven worden aan de inzet van het AED-toestel dat aanwezig is in het gemeentelijk sportcentrum. Het gevolg van deze inzet is dat we vandaag weer samen met onze loopmakker rondjes kunnen lopen en daar zijn we best trots op.

De laatste dagen melden meerdere perskanalen dat de gemeente Kaprijke de aankoop van twee AED-toestellen heeft geschrapt omdat men er het nut niet van inziet en niet geloofd in de meerwaarde van deze hulpmiddelen. Wij weten wel beter! Het zou zelfs nog beter kunnen. Hoewel men ze toch steeds meer tegenkomt, zou de overheid er beter aan doen om het plaatsen van deze toestellen te verplichten op alle openbare plaatsen (sport- en winkelcentra, bioscopen, discotheken,….). Er zouden heel wat levens mee kunnen gered worden.

Vandaag (03 nov) verscheen er in Het Laatste Nieuws een interview met Ludo waarin hij nog een zijn verhaal doet en hoe het hem zou vergaan zijn zonder de AED die door onze gemeente ter beschikking was gesteld. Hopelijk kan zijn getuigenis de ogen openen bij de beleidsmakers. Het artikel vind je hier in pdf-formaat.

Naar aanleiding van dit incident heeft onze club op eigen initiatief een tweetal opleidingsavonden georganiseerd waarbij een 40-tal van onze leden een training kregen in BLS (basic life support) en AED-gebruik.

Ook schreef onze club zich ook in voor de actie HARTVEILIG van het Rode Kruis Vlaanderen. Op dit ogenblik kregen we het bericht dat we werden geregistreerd en wachten we nu verder af tot we gecontacteerd worden om deze bijkomende opleiding te kunnen organiseren. Wordt vervolgd…

Geef een reactie