Offroad Duathlon

Beste Duathlonner, sportvriend,

Twaalf jaar geleden staken een paar enthousiastelingen hun schouders onder een nieuw project, een winterduathlon die toegankelijk zou zijn zowel ervaren als beginnende duathleten. De Bikeaholic Duathlon zag toen het levenslicht. Niets kon doen vermoeden dat onze wedstrijd haast een klassieker zou worden. De wedstrijdlocatie en het unieke technische parcours trok honderden sportievelingen aan en telkens waren we getuige van schitterende prestaties.

Normaal zou dit jaar de 12e editie georganiseerd worden. Helaas steken verschillende factoren stokken in de wielen en zien wij ons genoodzaakt om voor dit jaar minstens een time out in te lassen.

In de eerste plaats werd de uitbating van de camping gestopt en is er nog geen nieuwe eigenaar of bestemming voor de terreinen gekend. Daarnaast speelt ook de onzekerheid over de noodzakelijke officiële toestemmingen en wordt de vergunningenmolen steeds complexer in het grensgebied. Last but not least, deed de overheersende pandemie de balans naar de verkeerde richting kantelen.

2021 zal voor ons een jaar worden om alles eens grondig te herbekijken en de (nieuwe) mogelijkheden te bekijken. Hopend dat we het volgend jaar er weer zullen staan.

Graag willen we Gilbert en Tania van Camping de Watertoren,  onze sponsors, Stad Antwerpen, Staatsbosbeheer, Gemeente Woensdrecht, Sportafederatie, al onze medewerkers, supporters en niet in het minst al onze atleten warm danken voor hun aandeel in de afgelopen 11 memorabele edities.

Ondertussen wensen wij iedereen een sportief maar bovenal  gezond jaar toe en hopen wij van u ooit terug te kunnen ontmoeten op een van onze volgende organisaties.


De Bikeaholic Offroad Duathlon vind plaats in een van de mooiste MTB-bossen grenzend aan de polders ten Noorden van Antwerpen. Omwille van een zeer goed doorlatende ondergrond zijn deze bossen steeds goed berijdbaar en lenen ze zich uitstekend om er een aantrekkelijk MTB-parcours uit te tekenen. Middelpunt van het gebeuren is Camping De Watertoren. Deze locatie is makkelijk te bereiken via de A12 Antwerpen Bergen op Zoom (afrit 12).

Op zondag 01 maart 2020 organiseren we voor de 11keer de Bikeaholic- Off Road Duathlon te Berendrecht.  Voor deze editie passen we wel ons programma aan. In de voormiddag komt de korte duathlon te vervallen en wordt vervangen door een natuurloop.

Verder blijft de kids duathlon en de duathlon bestaan.

Volg onze website of de Facebookpagina.

Programma:

  • 12.30 u:De ‘Kids-duathlon‘ is er voor onze jongste atleetjes. Voor hen is er een kennismakingsproef voorzien (7 tot 13 jaar). Zij lopen 500 m, fietsen 3.8 km en eindigen met 500 m lopen.
  • 13.30 u: De ‘duathlon‘ (3,8 km lopen, 22 km MTB en 3,8 km lopen) wordt het klapstuk van de dag en staat open voor iedereen die voor het volle pond wil gaan. Dit onderdeel staat ook open voor duo’s.

Onze wedstrijd maakt mee deel van het ‘crossduathloncriterium De Kempen‘.
Meer info hierover deze Facebookpagina

!!! Douches en kleedruimte !!!
Onze organisatie voorziet niet in douchegelegenheid. Als kleedruimte worden twee (onbewaakte) tenten voorzien. Deelnemers die gebruik wensen te maken van douches kunnen terecht in het sanitair gebouw van de camping. (€1 / 5 min). 

Wedstrijdreglement

uitslagen

foto’s

parcours

Hoe bereiken?

Contact

Bijzondere dank aan onze hoofdsponsors:

Bikeaholic, District Berendrecht – Zandvliet – Lillo,  Staatsbosbeheer, Camping de Watertoren, Shop2Run en onze diverse andere sponsors voor het ter beschikking stellen van de domeinen, materialen, infrastructuur en financiële ondersteuning.